Windowmakers

L25R4RensonVentilatie

INVISIVENT® Air & Comfort

INVISIVENT® AIR &
INVISIVENT® COMFORT

Hoe maak je de juiste keuze?

Invisivent air: 2 Pa, standaard akoestisch geïsoleerd

Tot dusver was 2 Pa in België de norm als het op toevoerdebiet van verse buitenlucht via raamverluchtingsroosters aankomt.

Waarom voor Invisivent Air kiezen

 • Ook de nieuwe Invisivent Air van Renson is zo gedimensioneerd en kan dus net zo goed dienen als toevoerrooster voor alle droge ruimtes in het kader van een C+ ventilatiesysteem.
 • De verse lucht wordt– niets nieuws onder de zon – via deze toevoerroosters door de woning naar de natte ruimtes gevoerd, waar de vervuilde binnenlucht mechanisch afgevoerd wordt.
 • Bijkomend voordeel is wel dat de nieuwe ‘Air’-versie van de Invisivent nu ook standaard akoestisch geïsoleerd is.

Invisivent Comfort: letterlijk ‘meer comfort’ op alle vlak

In Vlaanderen mogen voor bouwaanvragen vanaf maart 2017 in particuliere woningen nu ook 10 Pa roosters gebruikt worden. Op voorwaarde dat er zich in dezelfde (droge) ruimte ook een extractiepunt bevindt voor de afvoer van vervuilde binnenlucht. En daar speelt de nieuwe Renson Invisivent Comfort handig op in.

Waarom voor die versie kiezen?

 • Eerst en vooral omdat die op het vlak van akoestiek het best van allemaal scoort. Ook deze is standaard akoestisch geïsoleerd, maar dankzij de kleinere openingen beperkt de impact van buitenlawaai zich tot een absoluut minimum.
 • Met dezelfde akoestische demping als een Invisivent Air, past die in sommige gevallen zelfs in een smallere body, ook esthetisch een meerwaarde.
 • Ook energetisch light het comfort met dit raamverluchtingsrooster letterlijk hoger want de zelfregelende klep is in dit geval uitgerust met een terugslagfunctie. Die voorkomt dat er warmte verloren gaat en dat er sprake kan zijn van dwarsventilatie.
 • Dankzij de kleinere toevoeropeningen is er steeds op een basisniveau sprake van verse lucht in huis. Net voldoende, steeds comfortabel. Enkel wanneer het ventilatie-afvoerpunt in dezelfde ruimte in actie schiet omdat de sensoren van het centrale ventilatiesysteem aangeven dat de binnenluchtkwaliteit te wensen over laat, wordt meer verse lucht binnengetrokken via de Invisivent Comfort. En dan is het uiteraard handig dat dit rooster tijdelijk een hoger debiet van 10 Pa aankan.
 • Dat nauwe samenspel tussen de mechanische afvoer van vervuilde binnenlucht en de toevoer van verse lucht via de Invisivent Comfort, zorgt hoe dan ook voor een optimale binnenluchtkwaliteit én comfort, op maat van de bewoner. Een 10pA rooster als de Invisivent Comfort heeft met andere woorden een ‘dirigent’ (lees: het extractiepunt van de mechanische ventilatie-afvoerunit in dezelfde ruimte) nodig die extra verse lucht naar binnen trekt.

Conclusie:

 • Invisivent Air: kan dienen voor elke droge ruimte in huis waar sprake is van een C+ ventilatiesysteem, met of zonder extractiepunt in diezelfde droge ruimte.
 • Invisivent Comfort: is enkel relevant wanneer in dezelfde droge ruimte ook sprake is van een afvoerpunt voor de vervuilde binnenlucht.
 • Enige uitzondering: in een living met open keuken kan je zowel voor een Invisivent Air als Comfort kiezen. Het extractiepunt in de keuken volstaat in dat geval.

Pancarte IVV

Invisivent Air

invisivent vomfort


Montage Invisivent op ALU raam

Montage Invisivent op PVC raam

Het ultieme comfort in natuurlijke ventilatie

Om de binnenluchtkwaliteit onder controle te kunnen houden bepaalt de slimme Healthbox 3.0 van Renson als ‘dirigent’ binnen het C+ ventilatiesysteem nog uitdrukkelijker hoeveel verse lucht er nodig is. In combinatie met de nieuwe raamverluchtingen Invisivent ‘Air’ en ‘Comfort’, wordt de toevoer van verse lucht daarmee meer dan ooit bepaald door wat er binnenshuis gebeurt, op maat van de bewoners.

5 stappen vooruit op vlak van natuurlijke toevoer van verse lucht

 1. Comfort boven alles
  De 2 nieuwe raamverluchtingen Invisivent Air & Invisivent Comfort onderscheiden zich van elkaar door de smallere opening aan de buitenzijde van de laatste, wat op zich al voor een hoger akoestisch comfort zorgt. Maar daar stopt het niet bij, want Renson engageert zich ertoe om beide nieuwe Invisivent raamverluchtingen standaard uit te rusten met akoestisch dempend materiaal. De Invisivent Comfort heeft zijn naam trouwens niet gestolen, want dankzij de zelfregelende klep met terugslagwerking – die dwarsventilatie voorkomt – zorgt die ook thermisch voor een hoger comfort.
 2. ’Air’ versus ’Comfort’ 
  De Invisivent Air is gedimensioneerd op 2Pa en biedt een basisniveau aan akoestische demping. De Invisivent Comfort, biedt op alle vlak een hoger comfortniveau (akoestisch, thermisch én energetisch) dankzij zijn zelfregelende werking bij 10Pa. Deze raamverluchting is wel enkel inzetbaar in combinatie met afvoer van vervuilde binnenlucht in dezelfde (droge) ruimte (Healthbox 3.0 mét Smartzone). Enkel wanneer de Healthbox 3.0 daar meer vervuilde lucht afzuigt, zal er ook effectief meer verse lucht binnenkomen via de Invisivent Comfort. Dat zorgt voor minder ongecontroleerde ventilatie en opnieuw: minder energieverlies, zonder in te boeten aan luchtkwaliteit binnenshuis.
 3. Energiezuinigheid voor alles
  De zelfregelende klep met terugslagwerking in de Invisivent Comfort werkt in 2 richtingen, en dat is uniek. Zelfregelend zorgt die enerzijds voor een constante toevoer van verse lucht, maar tegelijk voorkomt de klep dat lucht ook langs dezelfde weg terug naar buiten kan en zo tot energieverlies kan leiden.
 4. Compacte metamorfose en oog voor detail
  De nieuwe Invisivent raamverluchtingen werden zo ontworpen om volledig onzichtbaar, achter slag te kunnen wegwerken, in lijn met de strakke architecturale trends van vandaag. Bovendien maakt een speciaal profiel aan de binnenkant een snelle en nauwkeurige afwerking met zowel pleister, gipskartonplaten als een mdf-omkasting mogelijk.
 5. Een nieuwe stap in installatiegemak
  Dankzij het ‘monobloc’-principe worden de nieuwe Invisivent raamverluchtingen voortaan als 1 geheel op het raam gemonteerd. Dat zorgt niet alleen voor een betere stabiliteit en – dankzij de flexibele geïntegreerde dichtingen – een betere luchtdichte afwerking, maar levert je als installateur vooral een snellere montage op. Rechtstreeks vastschroeven op het raamkader … en klaar.