Windowmakers

Productiebedrijf voor ramen en deuren

Everdongenlaan 24, B-2300 Turnhout
info@windowmakers.be

Kwaliteit

De CE-markering is verplicht voor fabrikanten die ramen en deuren verkopen aan plaatsingsbedrijven of rechtstreeks aan de consument. 

De firma of persoon die de ramen aankoopt en plaatst wordt beschouwd als een aannemer en deze moet niet voldoen aan deze verplichting, al is het een goed idee om de informatie van de fabrikant mee over te nemen. Dit verhoogt het vertrouwen bij de eindklant.

 

 

 

Prestatiekenmerken

De prestatiekenmerken van het product worden ingedeeld in 25 verschillende categorieën. De belangrijkste zijn uiteraard de warmtedoorgangswaarde of zogenoemde U-waarde, de water- en windweerstand, de luchtdoorlaatbaarheid, de inbraakwerendheid en de thermische en akoustische isolatie.

 

Testrapporten ITT

De prestatiekenmerken worden bepaald door testen in officiële testcentra. Dit zijn de ITT rapporten. Deze testen worden door de leveranciers (Gealan, Reynaers) uitgevoerd.

Initieel typeonderzoek (ITT) bestaat uit het testen en berekenen van een bepaalde configuratie of een bepaald systeem om de prestaties ervan te bepalen

 

Productiecontrolesysteem FPC

Naast de initiële testen moeten alle fabrikanten een productie controlesysteem opzetten om garantie te kunnen bieden voor een constante kwaliteit.  Dit gebeurd aan de hand van verplichte registraties en tussentijdse controles.

Productiecontrole in de fabriek (FPC) is de controle die wordt verricht om na te gaan of een product beantwoordt aan de resultaten van het initiële typeonderzoek. Er wordt nagekeken of we de richtlijnen van de leveranciers opvolgen.

Windowmakers PVC ramen en deuren
windowmakers maatwerk
windowmakers reynaers
windowmakers alu schuifdeur

Aluminium en kunststof ramen en deuren vragen weinig onderhoud. Toch is belangrijk om ze regelmatig te reinigen en te voeden. 

Hoe je ramen en deuren reinigen?
Aluminium en kunststof raamprofielen kunnen schoongemaakt worden met een niet agressief, PH-neutraal product. In een landelijke omgeving en op gevels die vaak met regen in contact komen, volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. Ramen die niet met regen in contact komen of geplaatst worden in een eerder agressieve omgeving: stedelijk gebied, kustgebied of in de buurt van een spoorweg, maak je best minstens 4 keer per jaar schoon. 

Hoe onderhoud je toebehoren en beweegbare onderdelen?

Het is aangewezen om ook de toebehoren en onderdelen jaarlijks te inspecteren en te onderhouden.

– Controleer de drainagegaten en maak de openingen vrij voor een goede waterafvoer.
– Smeer scharnier- en sluitpunten van ramen en deuren, borsteldichtingen en rails van schuiframen met REYNAERS LUBRICANT.

Zeker niet doen bij het reinigen van je  ramen en deuren.
Gebruik nooit oplosmiddelen zoals benzine of aceton voor het schoonmaken van je aluminium ramen en deuren. Ook zuren (bijvoorbeeld azijn) of alkalische producten (zoals ammoniak of soda) zijn uit den boze. Zorg ervoor dat je je ramen nooit behandelt in de felle zon of bij extreem warme temperaturen.en